Joker Poker

Joker Poker påminner både om Jacks or Better och Deuces Wild. I Jacks or Better måste du få minst par i knekt för att vinna medan du behöver minst par i Kung för att vinna i Joker Poker. Det är därför som detta videopokerspel ibland även kallas för Kings or Better. Det finns alltså två färre vinsthänder inom Joker Poker än i Jacks or Better där du även kan vinna på par i Knekt och par i Dam. I gengäld finns det med en joker (ett Wild Card) i leken som ersätter vilket kort som helst, vilket ökar dina chanser att få just par i kung eller bättre. Det vilda kortet gör att Joker Poker även kallas för Kings Wild.

Spela Joker Poker

Bortsett från det vi på jacksorbetter.nu precis har nämnt fungerar Joker Poker precis på samma sätt som Jacks or Better. Du snurrar korten en gång, sparar de kort du vill behålla och drar en gång till, men du måste satsa på par i Kung eller bättre. Vi tänkte därför inte gå närmare in på hur du spelar Joker Poker utan tänkte istället titta närmare på vilka fördelar respektive nackdelar detta videopokerspel har i jämförelse med Jacks or Better.

Joker Poker vs Jacks or better

  • Dina chanser att få en starkare hand är större inom Joker poker på grund av det vilda kortet. De flesta videopokerspel ger en riktigt fin vinstutdelning på stegar, färg, kåk och fyrtal och sådana händer är alltså lite enklare att få om du spelar Joker Poker. Däremot brukar många videopokermaskiner ha en pott för en riktig Royal Flush och en lite lägre vinstutdelning för en Royal Flush med en joker inräknad, men förövrigt är det samma vinster som gäller oavsett jokern räknas in i handen eller inte.
  • Nackdelen är att du inte kan vinna på par i Knekt och Par i Dam och att vinstchansen överlag är något lägre.